Energieneutraal bouwen


Energieneutraal bouwen is een belangrijk onderwerp binnen de Nederlandse bouwsector. Niet alleen omdat het financiële voordelen biedt voor bouwers, projectontwikkelaars en investeerders – de Nederlandse overheid en de Europese Unie hebben bepaald dat vrijwel alle bouwprojecten vanaf 2020 energieneutraal gerealiseerd moeten worden. 

De doelstelling voor energieneutraal bouwen biedt interessante kansen voor innovatie en ontwikkeling binnen de bouwsector, maar tegelijkertijd ook risico’s en uitdagingen. IGG begrijpt dat u daar zo effectief mogelijk mee om wilt kunnen gaan. Wij vertellen u dan ook graag meer over de gevolgen van energieneutraal bouwen.

Arno Vonk

Directeur / Senior Bouweconomisch Adviseur

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Professioneel advies over energieneutraal bouwen

De Europese Richtlijn energieprestatie gebouwen stelt dat alle nieuwbouw uiterlijk vanaf 31 december 2020 bijna-energieneutraal gebouwd moet worden. Ook bij renovatietrajecten wordt steeds meer aangestuurd op energieneutrale maatregelen. Dit is niet verwonderlijk: besparing op energieverbruik maakt gebouwen en panden financieel aantrekkelijker voor exploitatie. Tegelijkertijd helpt het om huisvestingskosten terug te dringen, waardoor deze voor gebruikers betaalbaar blijven.

De keerzijde van energieneutraal bouwen ziet men in de kosten en risico’s. Het toepassen van energieneutrale maatregelen kan op korte termijn meer kosten dan conventionele maatregelen, zeker bij organisatie die nog niet veel op deze manier gewerkt hebben. Hierdoor is de kans op technische problemen in eerste instantie hoger. Ondertussen maakt de toepassing van nieuwe technieken het ook moeilijker om de kosten onder controle te houden.

Zou u graag willen overstappen naar energieneutraal bouwen en zoekt u een specialist die u daarover kan informeren?

En wilt u voorkomen dat uw organisatie met deze problemen te maken krijgt? Bij IGG vindt u altijd een passend antwoord. Neem contact op met ons team en maak een afspraak. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Neem contact op

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

HAUT

Amsterdam

Bekijk project

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam

Bekijk project

Sharing Tower

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina