Marcel Dhaenens
E :
T :
Download vCard

Marcel Dhaenens

Senior Bouweconomisch Adviseur

Biografie

Marcel (1971) startte zijn studie Bouwkunde aan de MTS-Arnhem, richting uitvoering. Na de MTS-opleiding heeft hij werkervaringen opgedaan als timmerman in een timmerfabriek en daarna bij een bouwbedrijf. Marcel heeft daarna de kans gekregen zichzelf verder te ontwikkelen via het volgen van de BOB opleidingen, calculator en werkorganisator voor het bouwbedrijf. Na deze opleidingen is hij via een stageperiode bij Brink Groep daar ook in dienst gekomen en heeft zijn calculator skills verder ontwikkeld op het gebied van begrotingen op basis van STABU systematiek en het onderdeel elementenraming volgens de elementenmethode NL SfB. Bij de Brink Groep heeft Marcel ook de opleiding tot Bouwkostendeskundige gevolgd aan de Haagse Hoge School.

In de periode 2000 t/m 2019 heeft hij in diverse functies, bij zowel ingenieursbureaus als bouwbedrijven gewerkt, maar daar als rode draad altijd de bouwkosten gevolgd, waardoor zijn bouwkennis zo breed is geworden dat hij elk vraagstuk aankan.  Van 2004 tot 2010 is Marcel zowel als bouwkostendeskundige en projectmanager werkzaam geweest bij ABT. Bij ABT heeft Marcel ook de opleiding gevolgd voor projectleider (POA) als bestekschrijver STABU. Bij G & S Bouw heeft Marcel veel ervaring opgedaan met ramen en begroten op basis van 3D BIM-modellen. 

Sinds maart 2019 is Marcel werkzaam als kostendeskundige – projectleider binnen IGG. Naast zijn taken als het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van plannen en budgetten en het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, is hij door zijn ervaring ook een vraagbaak voor zijn collega’s. De kracht van Marcel is zijn professionele en analytische aanpak bij de verwezenlijking van de taken en doelstellingen, zijn communicatieve vaardigheden en overtuigings- en daadkracht. Daarnaast is het vermogen om vanuit zijn ervaring de brug te slaan tussen de abstracte bouwkosten en de uitvoerende bouw een specialiteit te noemen.

Voor IGG is Marcel in basis betrokken bij het grootschalige en multidisciplinaire ‘Schiphol A-gebied’-project.


 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners