Strategisch vastgoedbeleid

Wie vastgoed bezit, dient een plan te hebben hoe ermee om te gaan. Wat zijn de doelstellingen? Is het voor belegging? Puur voor verkoop? Wilt u het verduurzamen? Of wilt u gaan investeren, uitbreiden en nieuwe voorzieningen aanbrengen? Kiest u voor de korte of juiste lange termijn? En wat te doen met het onderhoud?

Belangrijk bij strategisch vastgoedbeleid is dat er samenhang is tussen de plannen en niet pardoes wordt gereageerd op plotselinge nieuwe situaties. Om te beginnen is het van belang om in kaart te brengen hoeveel en wat voor een vastgoed u in handen hebt en te bedenken wat u ermee van plan bent. Een visie is daarin noodzakelijk. IGG helpt u daarbij op weg.

Wat wordt de inhoud van uw strategisch vastgoedbeleid?

U kunt ervoor kiezen om uw vastgoed te verduurzamen. Welke delen van uw bezit kunnen duurzamer worden gemaakt en hoe kan dit worden bereikt en wat zijn de kosten. Ook goed onderhoud is van belang, zodat uw pand niet aan waarde verliest en er geen achterstallig onderhoud ontstaat.

Binnen het ontwikkelen van een strategisch vastgoedbeleid dient ook te worden gedacht aan renovatie. Naarmate de jaren verstrijken, verliezen oudere panden hun comfort en waarde. Renovatie behoedt uw vastgoed voor verdere achteruitgang. Renovatie kan het slopen van vastgoed betekenen of kiezen voor verbouwingen.

Samen met IGG ontwikkelt u uw strategisch vastgoedbeleid

Ook valt er te denken aan een huisvestingsstrategie. Als werkgever kunt u uw vastgoed dusdanig invullen dat dat invloed heeft op de manier van werken op het kantoor. Door het gebruik van innovatie, nieuwe structuren en ander management. Huisvestingstrategie stoomt uw vastgoed klaar voor de toekomst.

Naast de ontwikkeling van een strategisch vastgoedbeleid neemt IGG ook de financiën onder de loep. Zijn de plannen immers financieel haalbaar? Of is bijsturing noodzakelijk? IGG heeft alle kennis en ervaring om tot een goed doordacht en realistisch strategisch vastgoedbeleid vast te komen. Verlangt u meer informatie? Schroom niet om met ons contact op te nemen.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Planvisie

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners