Risicomanagement bouw

In elk bouwproces gaat weleens wat mis. Ook op financieel gebied. Daar valt niet aan te ontkomen. Toch wilt u het liefst financiële tegenvallers ontlopen en de effecten daarvan beperken. Belangrijk is daarom dat u anticipeert op risico’s. Want die dient u zien te reduceren, zodat het bouwproces zo vloeiend mogelijk verloopt.

Risicomanagement in de bouw behoedt u voor tegenvallers. Het draagt bij aan een effectiever proces gedurende het bouwproces. Het is erop gericht om voortdurend de risico’s te monitoren, zodat daar tijdig op gereageerd kan worden, waardoor ze kunnen worden uitgesloten worden of beheersbaar blijven.

Risicomanagement in de bouw: alles komt aan bod

Risicomanagement in de bouw behelst een brede aanpak. Bij een bouwproject komt immers veel kijken. De experts van IGG zullen kijken naar de strategische, operationele, financiële en compliance-doelstellingen. Ook de organisatiecultuur, processen en de samenwerking tussen de betrokken partijen worden tegen het licht gehouden.

Onze deskundigen zullen daarbij gebruik maken van praktische instrumenten en technieken, zoals kostenramingen, haalbaarheidsanalyse en risicoanalyse. Stuk voor stuk brengen deze tools de financiële risico’s in kaart. Op basis hiervan kunt u uw plannen herzien mochten de berekeningen uitwijzen dat het budget wordt overschreden.

Risicomanagement in de bouw door IGG

Door middel van risicomanagement beschikt u over een gedegen plan van aanpak. De risico’s worden in rapportages op een rijtje gezet, geanalyseerd en continu in de gaten gehouden. Dit moet leiden tot vermindering van de faalkosten, vertragingen en onenigheid. Tevens behoudt u de controle over ingewikkelde processen.

Onze deskundigen weten wat er speelt in de bouw. Risicomanagement is voor hen een van de vele specialiteiten. IGG zet alles voor u op een rij en helpt kosten te beheersen en te verminderen. Het zal leiden tot een efficiënter en effectiever bouwproces wat de onderlinge verhoudingen bevordert. Streeft u hiernaar? Neem dan contact op met IGG.

 

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

 

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:

 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners