Risicoanalyse bouw

Het is de nachtmerrie van elke opdrachtgever, projectontwikkelaar en architect: onverwachte tegenvallers gedurende het bouwproject. Vooral als die tegenvallers uitdraaien op financiële problemen loopt het bouwproces in gevaar. Dus is het van belang dat risico’s en onzekerheden zo veel mogelijk worden uitgesloten.

De beste manier is om die al vroeg in kaart te hebben. Een risicoanalyse in de bouw is onvermijdelijk. Helemaal omdat bouwprojecten tegenwoordig complexer zijn dan ooit door de betrokkenheid van een veelvoud aan partijen met ieder zijn verantwoordelijkheden. IGG speelt hier op in bij het opstellen van een risicoanalyse.

Hulpmiddelen bij een risicoanalyse in de bouw

Iedere fase kent een eigen mate van risicobeheersing. Tijdens de eerste fase van een bouwproject zal bij het opstellen van een Programma van Eisen, waarin voorwaarden, eisen en doelstellingen van de opdrachtgever helder in kaart worden gebracht, een eerste afweging gemaakt moeten worden wat er zal gebeuren als uiteindelijk het scenario iets anders uitvalt.

In de verdere ontwerpfases gebruikt IGG de Riskman methode om tot een duidelijke kostenraming te komen. Het is niet zo precies als een begroting, maar geeft aan de hand van zo veel mogelijke informatie een realistisch beeld van de kosten. De bouwkostendeskundigen van IGG kunnen u hierbij van dienst zijn.

IGG berekent een risicoanalyse voor de bouw

Ook het opstellen van een haalbaarheidsanalyse komt van pas. Die geeft een opdrachtgever, projectontwikkelaar of architect inzicht in de financiële haalbaarheid van een plan. Aan de hand hiervan weet u waar de risico’s liggen en kunt u uw plannen eventueel bijstellen om kostenoverschrijdingen te voorkomen.

De bouweconomen van IGG hebben alle ervaring en expertise om tot een gedegen risicoanalyse te komen. Ze zullen gebruik maken van bouwtekeningen, onderzoek, kengetallen en alle mogelijke cijfers. Een risicoanalyse in de bouw maakt veel duidelijk. Neem daarom contact op met IGG.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Risicomanagement

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam
Cultuurgebouwcomplex

Hoofddorp
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners