Portefeuille analyse

Heeft u een idee hoe uw vastgoed ervoor staat? Welke gebouwen u tot uw bezit kan rekenen? Wat hun staat is? Wat zij de kosten? En worden ze wel efficiënt gebruikt? Welke gebouwen houdt u aan of kunt u juist van de hand doen? Welke panden dienen te worden opgeknapt? Of juist uitgebreid? En hoe zorgt u voor een optimale huisvesting?

Om op deze vragen een antwoord te geven is het van belang een portefeuille analyse te maken. IGG helpt u bij het verkrijgen van een helder overzicht van uw vastgoed. Tevens gaan wij dieper in op bovengenoemde vragen. Aan de hand van diverse hulpmiddelen komen we tot de antwoorden en weten we waar de portefeuille optimaal gefinancieerd kan worden.

Bij een portefeuille analyse hoort een visie

Om te beginnen is het van belang om bij de portefeuille analyse een strategisch vastgoedbeleid op te stellen, waarin de doelstellingen worden vastgesteld. Hieraan wordt een visie vastgekoppeld. Waarbij het accent kan worden gelegd op bijvoorbeeld renovatie, onderhoud, investeringen of verduurzamen en of er wordt gekozen voor een korte of lange termijn.

Instrumenten die we hiervoor hanteren zijn het onderhoudsadvies en –analyse, waarbij we dieper ingaan wat er komt kijken bij het onderhoud van het vastgoed. Een huisvestingsplan biedt de mogelijkheid om te bekijken hoe de binnenruimte kan worden gebruikt. Daarnaast onderzoeken we de duurzaamheid van het vastgoed. Bij elke optie verliezen we de kosten niet uit het oog.

Met een portefeuille analyse  haalt u er het optimale uit

Ook kan er worden gekozen voor transformatie van vastgoed. Hierin krijgen leegstaande gebouwen een nieuwe kans en hoeft er niet te worden gekozen voor nieuwbouw. De hier genoemde instrumenten zijn enkele voorbeelden die wij kunnen toepassen om te komen tot een gedegen analyse van uw portefeuille, waardoor we het optimale uit uw vastgoed halen.

De bouwadviseurs van IGG verstaan hun vak. We zijn sinds 1988 actief in de bouwsector. We hebben ervaring in de complexiteit van bouwprojecten. We hechten waarde aan een goede financiële onderbouwing. Wilt u door IGG een portefeuille analyse opstellen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Planvisie

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners