Planning RO procedures

Een goede planning bepaalt mede het slagen van een project rond ruimtelijke ontwikkelingen. Wie op tijd de juiste stappen zet en de juiste procedures volgt, komt minder snel in de knoei met het tijdschema. Daardoor is er ook meer ruimte voor het opvangen van onverwachte ontwikkelingen gedurende het bouwtraject.

Ruimtelijke Ordening procedures hebben invloed op de planning. Onder deze procedures vallen een nieuw bestemmingsplan, een ruimtelijke onderbouwing of een omgevingsvergunning. Zij beslaan een traject van voorbereiding, inzage, beroep en procedures. IGG staat u hierin bij als adviseur en/of jurist.

Wat helpt u bij een goede planning van RO procedures?

Als het gaat om RO procedures is het van belang de planning goed in kaart te brengen. RO procedures bepalen immers mede de marges van het bouwproces. Een eerste stap is het opzetten van een ontwikkelstrategie. Die helpt een koers uit te zetten die bijdraagt aan het behalen van de deadlines en de voltooiing van een project.

Daarnaast kan een planeconomie een bijdrage leveren aan de planning rond RO procedures. Want juist een planeconomie dekt niet alleen het proces, maar buigt zich ook over de beleidsmatige kant van een bouwproces. Voordeel hiervan is dat er een overzicht ontstaat van het totale traject.

Wilt u meer weten over de planning rond RO procedures?

Een andere eventuele stap ten behoeve van de planning rond RO procedures is contractmanagement. Dit draagt bij aan een efficiënte en effectieve bouwplanning. Met behulp van dit instrument worden de rechten en plichten van de betrokken partijen, de communicatie, onverwachte problemen en de aansturing gestroomlijnd.

IGG heeft alle kennis in huis om u door het traject van RO procedures te loodsen, waardoor het tijdschema geen vertraging oploopt. Wij hebben ruime ervaring in het verlenen van steun en geven van juridisch advies. Wilt u meer weten? Heeft u vragen? Schroom niet en bel of mail naar IGG.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Grondexploitaties

Feyenoord City

Rotterdam
Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen
Hooghkamer Teylingen

Teylingen
Herontwikkeling Bergen aan Zee

Bergen aan Zee
Etap hotel

Schiedam
Cultuurgebouwcomplex

Hoofddorp
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners