Ontwikkelstrategie

Of het nu gaat om utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie of civiele techniek; geen enkel project kan zonder een ontwikkelstrategie. Verschillende initiatieven van de betrokken partijen komen hierin samen. Dit moet leiden tot het ontwerp, de uitvoering en de totstandkoming van een project dat staat voor kwaliteit.

In een ontwikkelstrategie komen verschillende disciplines samen. Onder meer een marktanalyse, gebiedsontwikkeling, een haalbaarheidsanalyse, huisvestingsstrategie en een planvisie kunnen worden gebruikt bij het bedenken van een strategie voor nieuw vastgoed of grond- weg- en waterbouw.

Instrumenten voor een ontwikkelstrategie

Als we dieper ingaan op het doen van een marktanalyse zal deze inzicht geven in de markt: de ontwikkelingen, groei en omvang. Een haalbaarheidsanalyse geeft meer duidelijkheid over de kosten en of een project wel financieel haalbaar is. Het kan worden gebruikt om in geval van kostenoverschrijdingen het originele plan aan te passen.

Wordt er gekeken naar gebiedsontwikkeling dan krijgt u inzicht in de ligging, de bodemgesteldheid, de omvang en de grondeigenaren van het gebied. Deze eigenschappen dienen op elkaar te worden afgestemd en zijn van invloed op de ontwikkelstrategie. Een planvisie geeft duidelijkheid aan de af te leggen route van het project en schetst het uiteindelijke doel.

Meer weten over de ontwikkelstrategie? Bel met IGG

Hebben we het over een huisvestingsstrategie dan hebben we het over de koers van een bedrijf of instelling, waarbij de interne organisatie, de voorzieningen, de werkprocessen en de behoeftes van werknemers en klanten onder de loep worden genomen. Stuk voor stuk bepalen ze mede de te bepalen strategie van een project.

Deze vijf instrumenten zijn slechts enkele methodes die van pas komen bij een ontwikkelstrategie. Maar er zijn meer wegen die leiden tot zo’n strategie. Wilt u meer weten over de vijf genoemde disciplines of over die andere? Bel of mail voor vragen of informatie met IGG. Onze experts leggen u alles uit en helpen mee met het bedenken van een ontwikkelstrategie.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Vastgoedexploitaties

Zalmhaventoren

Rotterdam
Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen
Exploitaties Osdorpplein

Hooghkamer Teylingen

Teylingen
Herontwikkeling Bergen aan Zee

Bergen aan Zee
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners