Maincontracting

Het liefst wilt u zich concentreren op uw primaire werk zonder afgeleid te worden door randzaken. Immers u wilt zo weinig tijd, geld en arbeidskrachten verliezen aan bezigheden die voor u minder van belang zijn. Bij de totstandkoming van een project wilt u daarom alle fases, het ontwerp, de uitvoering, onderhoud en beheer, zo goed mogelijk uitbesteed hebben.

Maincontracting is erop gericht dat één partij de verantwoordelijkheid van al deze genoemde  fases op zich neemt tijdens het bouw- en exploitatieproces, waardoor u minder omkijken heeft naar het project. Maincontracting leent zich uitstekend voor grootschalige projecten met een initiële investering en een lang verwachte exploitatietermijn.

De voordelen van maincontracting

Het voordeel voor u als opdrachtgever is dat u bespaart op de kosten. U hoeft niet een eigen dure technische dienst of huismeester op de loonlijst te zetten. Daarbij bent u er zeker van dat bij projecten over de lange termijn de exploitatie in bekende en betrouwbare handen is, omdat de opdrachtnemer de ins en outs van het project goed kent.

Voor de aannemer geldt als voornaamste pluspunten van maincontracting dat de controle en zicht op het project zo veel mogelijk in eigen hand blijven. Daarnaast is de aannemer voor een lange periode voorzien van werk en inkomsten wat de stabiliteit van een aannemersbedrijf ten goede komt.

Andere samenwerkingsvormen dan maincontracting

Maincontracting behoort tot een van de vormen van werkwijze tussen opdrachtgever en -nemer. Het valt onder de noemer geïntegreerde contracten, waarbij de inhoudelijke verbintenis tussen beide partijen wordt vastgelegd en ieder zijn deel van verantwoordelijkheid en risico’s van het project draagt.

Bekender dan maincontracting is de traditionele contractvorm. Hierbij ligt het ontwerp bij de opdrachtgever en de uitvoering bij de opdrachtnemer. Binnen de traditionele contractvorm zijn er diverse varianten mogelijk. Bent u op zoek naar de juiste samenwerking en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met IGG en wij staan voor u klaar.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Contractmanagement

First

Rotterdam
A DAM Toren

Amsterdam
OV Terminal Breda CS

Breda
Square

Amsterdam
Anklaar

Apeldoorn
Uitbreiding stoelen Amsterdam ArenA

Amsterdam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners