Legesoptimalisatie

Het controleren, evalueren en goedkeuren van bouwaanvragen is een arbeidsintensief proces – moderne bouwprojecten zijn complexe entiteiten. Bouwleges zijn dan ook een belangrijke bron van inkomsten voor Nederlandse gemeenten; het kan immers veel tijd kosten om alle bouwkosten goed in kaart te brengen. Wordt deze tijd niet of onvoldoende gecompenseerd, dan blijven gemeenten achter met ongedekte kostenposten.

In de praktijk lopen veel gemeenten echter bouwleges mis. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer aannemers bewust lagere bouwkosten rapporteren die vervolgens door de controleurs worden overgenomen – hoe groter de omvang van het project, des te groter de inkomstenderving uitvalt. Aan de andere kant kan de afhandeling van de bouwleges ook meer kosten met zich meebrengen dan noodzakelijk.
Het team van IGG kan beide factoren door middel van legesoptimalisatie voor u minimaliseren.

Zekerheid over bouwleges

IGG benadert legesoptimalisatie vanuit twee complementaire invalshoeken. Ten eerste bieden wij u de mogelijkheid om de controle van bouwaanvragen efficiënter in te richten. Hiervoor hebben wij een speciale online tool ontwikkeld: Bouwkostencheck. De rekenmodule op de website stelt uw controleurs in staat om zonder tijdrovende handmatige berekeningen snel te achterhalen of de opgegeven bouwkosten van een bouwaanvraag kloppen. Zo weet u zeker dat uw inkomsten uit bouwleges altijd kloppen.

Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over uw mogelijkheden om uw interne kostenstructuur te verbeteren. Het behandelen van bouwaanvragen verloopt hierdoor goedkoper en effectiever, waardoor u met minder inzet hetzelfde resultaat realiseert.

Wilt u de afhandeling van bouwleges binnen uw gemeente optimaliseren en voorkomen dat u inkomsten misloopt? Het team van IGG maakt graag een afspraak met u om u te adviseren over de mogelijkheden van legesoptimalisatie. Lees meer over onze dienstverlening omtrent bouwleges of neem direct contact op met een van onze specialisten.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Danny de Graaff

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Legesgrondslag

Holiday Inn

Amsterdam
Advies zonnepanelen

Breda
Ramspolbrug

Noordoostpolder
Kostendekkendheidsonderzoek

Kaag en Braassem
Windmolenpark

Noordoostpolder
Ondersteuning gemeente Rijnwoude

Rijnwoude
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners