LEED

Om welk bouwproject het ook gaat, duurzaamheid speelt tegenwoordig een grote rol. Het behoort tot de standaardeisen tijdens een bouwtraject. Elke betrokken partij heeft ermee te maken. Regel- en wetgeving vanuit de overheid dwingt ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers om duurzaam te bouwen.

Maar hoe weet je of je op het juiste spoor zit? Dat het bouwproject daadwerkelijk het predikaat duurzaamheid met recht verdient? Daarvoor worden in Nederland diverse duurzaamheidslabels gehanteerd. Te weten: BREEAM-NL, LEED, GPR Gebouw en Energielabel. Alle labels worden beoordeeld aan de hand van meetmethodes en scoresystemen.

Het scoresysteem van LEED

Op deze pagina gaan we dieper in op LEED. Dit label is afkomstig uit de Verenigde Staten en is een afkorting van Leadership in Energy and Environmental Design. Het stelt de duurzaamheid van civiele werken en vastgoed vast en is ontworpen door de US Green Building Council.

Het scoresysteem van LEED kent punten toe aan ruimtelijke ontwikkeling, waterbesparing, energiezuinigheid, materiaalkeuze, binnenmilieu en innovativiteit. De hoeveelheid punten wordt omgezet in een waardering: platina, goud, zilver of certificering. De beoordeling is aan een speciale commissie.

LEED is voor elk bouwproject

Het LEED-label kan op elk project toegepast worden. Niet alleen op nieuwbouw, maar ook op bestaande gebouwen in het geval van een renovatie. Aan de hand van een quickscan is het mogelijk om de duurzaamheid van een civiele werken of infrastructuur vast stellen. Daarbij kunnen tevens de kosten en baten wat betreft de duurzaamheid worden berekend.

Bouwadviesbureau IGG heeft ervaring met alle vier hierboven genoemde duurzaamheidslabels. Wij kunnen u helpen met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Wilt u meer weten over LEED? Neem dan contact met ons op en een van onze duurzaamheidsspecialisten legt u er alles over uit.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners