Lean bouwen

De klant is koning. Bij lean bouwen wordt alles in het werk gesteld om die tevreden te stellen. Daarom wordt er binnen een onderneming voortdurend gezocht naar mogelijkheden om het product te verbeteren, zodat de klant niets tekort komt. Iedereen – van manager tot timmerman – is daarbij betrokken.

De werkwijze van lean management werd voor het eerst toegepast bij het Japanse autoconcern Toyota. Als er iets mis dreigde te gaan binnen het productieproces, speelde de werknemer dit direct door naar zijn bazen. Want een klant kan de dupe worden van een fout en fouten moeten worden vermeden. Zo wordt continu de productie verbeterd en ligt de focus op de klant.

Lean bouwen voorkomt verspilling

Bij lean bouwen wordt het werkproces zo efficiënt en productief mogelijk ingesteld. Met als uitgangspunt dat de klant centraal staat. Elke handeling staat ten gunste van de klant. Een structuur die lean is, zorgt ervoor dat processen gelijktijdig verlopen en onnodige handelingen worden voorkomen.

Dus verspilling, zoals tijdverlies, materiaalverlies, kostenoverschrijding en onbenutte capaciteit, moet worden voorkomen. Dit wordt op de werkvloer bereikt door een soepele samenwerking, het constant zoeken naar verbeteringen, het elimineren van verspilling, het reduceren van onnodige werkzaamheden, de bereidheid van elkaar te leren en het tijdig melden als iets fout dreigt te gaan.

IGG vertelt u alles over lean bouwen

Verspilling in de bouwindustrie komt voor op zeven terreinen. Bij overproductie, wachten (bijvoorbeeld op onderdelen), transport (onnodige verplaatsing), processing (overbodige stappen), voorraden (te veel dan nodig is), beweging (zoals het onnodig zoeken naar gereedschap) en correctie (bijvoorbeeld het maken van onbruikbare producten).

Wie de klant centraal stelt binnen een bouwproject ontkomt niet aan lean bouwen. De adviseurs van IGG hebben deze werkwijze eigen gemaakt en kunnen u er alles over vertellen. Ziet u de voordelen in van lean bouwen? Neem dan contact op met IGG en wees verzekerd van een tevreden klant en een goed resultaat.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Aanbestedingsadvies

B-Proud

Den Haag
Gemeentehuis Moerdijk

Moerdijk
Toren van Oud

Den Haag
Jamie Deli Schiphol lounge 3

Schiphol
EA Laan van Puntenburg 100

Utrecht
The Hour Glass

Amsterdam
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners