Kwaliteitsbeheersing

Kwaliteit staat voorop in de bouw. Betrokken partijen als opdrachtgevers, aannemers, projectontwikkelaars of architecten dienen als doel te hebben om geen half werk te leveren. Want goede kwaliteit van een project staat voor (brand)veiligheid, duurzaamheid, comfort, bouwtechniek en akoestiek.

Maar hoe behaal je die kwaliteit? Welke eisen gelden er om die te bereiken? Hoe breng je structuur in een bouwproject, zodat het mogelijk wordt gemaakt om kwaliteit te leveren. Hoe bewaak je die kwaliteit gedurende de voorbereiding en de uitvoering van een bouwproject. Dat vergt aansturing en controle. Ook wel kwaliteitsbeheersing, waarin IGG is gespecialiseerd.

De kern van kwaliteitsbeheersing

Bij kwaliteitsbeheersing draait het om de beoordeling en evaluatie van het bouwtraject en die te toetsen aan kwaliteitseisen. Daartoe dienen maatregelen te worden genomen om de eisen te behalen. Zodoende wordt het bouwproces voortdurend bewaakt en bijgestuurd wanneer dat noodzakelijk is.

Een middel om kwaliteitsbeheersing te ondersteunen is het Programma van Eisen. Dit is een handleiding voor de ontwerper, waarin vragen, wensen, doelstellingen en eisen van het project worden afgebakend. Het gaat onder meer om wettelijke, kwantitatieve, logistieke, technische, functionele en esthetische eisen.

IGG waarborgt kwaliteitsbeheersing

Een Programma van Eisen behelst meer dan alleen kwaliteitsbeheersing. Het behoedt u voor vertragingen en minimaliseert financiële tegenvallers. Het valt aan te raden om voor elk bouwproject een ander Programma van Eisen op te stellen, want elk project kent andere eisen en doelstellingen.

Staat u aan het begin van een ontwerpplan? Bent u op zoek naar de juiste methode en structuur binnen het bouwtraject die garant staan voor kwaliteit. Wilt u uw doelstellingen behalen? Met de kennis en ervaring van de adviseurs van IGG wordt kwaliteitsbeheersing in de voorbereiding en uitvoering van een bouwproject gewaarborgd. Neem daarom contact met ons op.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Rob Passchier (RKN)

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Bouwkostenmanagement

The British School of Amsterdam

De Nederlandsche Bank

Amsterdam
B-Proud

Den Haag
Kruisvaartkade

Utrecht
Gemeentehuis Moerdijk

Moerdijk
Jamie Deli Schiphol lounge 3

Schiphol
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners