Kantoorconcepten

De wereld verandert en daarmee ook de inrichting van kantoren. Door innovatie, technieken trends en veranderende arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen worden werkruimtes aangepast en omgevormd. De werkomgeving bepaalt de sfeer op de vloer en de arbeidsproductiviteit van de werknemers.

Maar hoe pakt u de inrichting van een kantoor zo efficiënt mogelijk aan. Hoe zorgt u ervoor dat de werkruimte aansluit bij uw onderneming? Bij welke inrichting gedijt uw personeel het beste en wordt de arbeidsproductiviteit verhoogd? Hoe speelt u in op de nieuwste ontwikkelingen? Om de werksituatie te optimaliseren bestaan er diverse kantoorconcepten.

Welke kantoorconcepten zijn er?

Wat houdt een kantoorconcept precies in? Hierbij draait het om de vormgeving van de ruimte, hoe de werkplekken gebruikt gaan worden en de opstelling van de werkplekken, inclusief scheidingsmogelijkheden. Elke afdeling binnen een bedrijf kan voor zichzelf het meest geschikte concept toepassen. Welke kantoorconcepten bestaan er?

Klassiek is het cellenkantoor met afgesloten ruimtes waar een of twee personen ongestoord kunnen werken. Communicatie op de afdeling speelt een ondergeschikte rol. Het combikantoor is een mix van afgesloten werkplekken met gemeenschappelijke ruimtes. Het Nieuwe Werken betreft een open space kantoor waarbij niet iedereen een vaste plek heeft, maar men naar een geschikte plek zoekt die op dat moment het beste past bij de werkzaamheden. Het bevordert de creativiteit en communicatie.

IGG weet raad met kantoorconcepten

Naast de kantoorconcepten krijgt Het Nieuwe Werken binnen ondernemingen steeds meer aandacht. Hierin wordt gebruik gemaakt van moderne informatie- en communicatietechnologie die het mogelijk maken om op iedere gewenste locatie en op een willekeurig moment aan de slag te gaan.

Kantoorconcepten en Het Nieuwe Werken zijn IGG niet vreemd. Wij hebben ruimte ervaring en expertise in het ontwikkelen van een geschikte huisvestingsstrategie voor uw bedrijf en toetsen dit aan het bijbehorende kosten. Bent u op zoek naar de juiste werksituatie voor uw bedrijf? De experts van IGG staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Planvisie

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners