Investeringskostenbewaking

Bouwkostenmanagement is vanzelfsprekend een belangrijk aspect van de beheersing van moderne bouwprojecten; veranderingen in de kosten van materialen, arbeid en materieel kunnen immers leiden tot budgetoverschrijdingen, die op hun beurt grote impact kunnen hebben op de voortgang en haalbaarheid van een project. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel aandacht besteed wordt aan het voorkomen dan wel beperken van deze invloeden.

De bouwkosten zijn echter slechts een onderdeel van de totale stichtings- of investeringskosten van een bouwproject – ook de grondkosten, inrichtings- en advieskosten, rentekosten, bouwleges, onvoorziene kosten en eigen kosten van de ontwikkelaar zijn relevant voor het slagen van het project en moeten effectief beheerst kunnen worden. De integrale investeringskostenbewaking van IGG is hiervoor een uitstekend hulpmiddel.

Controle over ieder aspect van uw investering

De bouwsector maakt steeds vaker gebruik van nieuwe contract- en aanbestedingsvormen. Innovatieve contracten zoals DB, DBMO en DBFMO hebben de van oudsher duidelijke scheidslijn tussen ontwerpen en bouwen doen vervagen, waardoor het belang van investeringskostenbewaking is toegenomen. De verantwoordelijkheid voor de realisatie van een bouwproject is centraler komen te liggen; zowel opdrachtgevers als aannemers moeten zicht hebben op de totale investeringskosten om effectief op het gewenste resultaat en kwaliteitsniveau aan te kunnen sturen.

IGG heeft een eigen model voor investeringskostenbewaking ontwikkeld om dit inzicht te kunnen bieden. Alle financiële gegevens die relevant zijn voor uw bouwproject worden hierin overzichtelijk vastgelegd en bijgehouden, van budget, verplichtingen en ramingen tot gedetailleerde prognoses van kosten en facturering. Onze adviseurs voorzien u regelmatig van rapportages over de financiële situatie rondom uw bouwproject en laten daarbij zien hoe de totale kosten zich zullen ontwikkelen. Zo heeft u altijd een compleet beeld van de financiële status van uw project en kunt u ieder aspect van uw investering effectief managen.

Bent u benieuwd naar onze unieke aanpak voor investeringskostenbewaking, of heeft u vragen over de financiën van uw bouwproject? Neem contact op met IGG en maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag om uw investeringskosten beter inzichtelijk en beheersbaar te maken.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Investeringskosten

GAK gebouw

Amsterdam
Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Leiden
IJ-Dock

Amsterdam
Flora Holland

Aalsmeer
Uitbreiding Amsterdam ArenA

Amsterdam
Luchthaven Schiphol

Schiphol
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners