Gemeentelijk vastgoed

Gemeentes hebben eigen vastgoed in handen. Te denken valt aan eigen kantoren en werkplekken, maar ook panden als winkels, appartementen en scholen. Gemeentes kunnen ervoor kiezen om dit vastgoed in eigen beheer te houden, te verkopen of te huren. Hoe het ook zij, het is van belang dat er helder overzicht is van het gemeentelijk vastgoed.

Niet alleen om te weten over hoeveel vastgoed een gemeente beschikt en wat de waarde ervan is. Het gaat er ook om dat er aandacht wordt besteed aan het onderhoud, duurzaamheid, levensduurkosten en het vastleggen van een gebouwdossier, waarin panden worden getoetst aan de huidige regel- en wetgeving.

Breng het gemeentelijk vastgoed in kaart

Lang niet alle gemeenten zijn zich ervan bewust hoeveel vastgoed ze in bezit hebben. Zo bleek in 2012 de gemeente Amsterdam meer vastgoedbezit voor verhuur te hebben dan gedacht. Wie het gemeentelijk vastgoed in kaart laat brengen en de waarde ervan te laat taxeren, kan daar groot voordeel van hebben. Ook in het kader van de verplichte vennootschapsbelasting voor gemeenten, die vanaf 2016 geldt, zal de waarde van het vastgoed een groter belang uitmaken op de jaarrekening van de gemeenten.

Maar vastgoed behelst meer dan slechts de waarde. Door middel van een quickscan duurzaamheid kan de duurzaamheid van een gebouw worden gecontroleerd en verbeterd. Een onderhoudsanalyse toont aan welk onderhoud gepleegd moet worden, verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat een pand geen waarde verliest.

IGG adviseert u over gemeentelijk vastgoed

Het aanleggen van een gebouwdossier verdient ook aanbeveling. Hiermee krijgt de historie van een pand een beeld als het gaat om de conditie en renovaties. Maar ook krijgt u inzicht in keuringen, onderhouds- en gebruiksadviezen en wetten en regels die van toepassing zijn op het pand. Tot slot is een gebouwdossier noodzakelijk bij de overdracht van een gebouw.

Al deze facetten binnen het gemeentelijk vastgoed kunt u overlaten aan de deskundigen van IGG. U kunt vertrouwen op hun kennis, ervaring, advies, objectiviteit en onafhankelijkheid. Neem daarom contact op met ons als u op een goede en heldere manier de balans wilt opmaken van uw gemeentelijk vastgoed.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Vastgoedexploitaties

Zalmhaventoren

Rotterdam
Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen
Exploitaties Osdorpplein

Hooghkamer Teylingen

Teylingen
Herontwikkeling Bergen aan Zee

Bergen aan Zee
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners