EPA-kompas

Verkopers en verhuurders van woningen en utiliteitsgebouwen zijn sinds 2008 verplicht om bij iedere transactie een energielabel te overhandigen aan de nieuwe gebruikers. Het energielabel geeft een algemene indruk van de energieprestaties van een gebouw en sluit aan bij de toegenomen behoefte aan duurzame, milieuvriendelijke huisvesting.

Deze verplichting heeft natuurlijk invloed op Nederlandse woningbouwcorporaties. Het energielabel is verplicht voor alle gebouwen ouder dan 10 jaar; deze vormen bij veel vastgoedeigenaren een groot aandeel van de portefeuille. Gelukkig is er nu een manier om snel en eenvoudig het huidige energielabel van uw vastgoed te bepalen: het EPA-Kompas. IGG heeft dankzij deze tool alle inzichten die wij nodig hebben om de energieprestaties van uw vastgoed in kaart te brengen en u over verbeteringen te adviseren. Wij leggen u graag uit wat dit voor uw organisatie kan betekenen.

Effectiever uw energielabel verbeteren

Als vastgoedeigenaar wilt u zoveel mogelijk grip hebben op de energieprestaties van de gebouwen in uw portefeuille. Dit is helaas niet altijd even eenvoudig – zeker voor corporaties of woningbeleggers met een brede selectie vastgoed. U moet immers niet alleen het energielabel kunnen bepalen, maar ook maatregelen kunnen identificeren om deze te verbeteren.

Met het EPA-Kompas heeft IGG op dit gebied een krachtige tool in handen. Het EPA-Kompas stelt ons niet alleen in staat om het huidige energielabel van uw gebouwen te bepalen; het laat ook zien hoe deze verbeterd kunnen worden. Wij gebruiken de tool om uw vastgoed te analyseren en begeleiden u op basis van de resultaten. U krijgt daarbij een indicatie van de bijbehorende investeringskosten en wij kunnen zelfs inschatten wat het effect voor de energierekeningen zal zijn. Het resultaat is meer controle over uw vastgoed en meer mogelijkheden om uw energielabels gericht te verbeteren.

Het EPA-Kompas is ontstaan uit een samenwerking tussen IGG Bouwadviesbureau, SENS Real Estate en VdB Consultancy. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het EPA-Kompas en wilt u weten hoe wij deze voor uw organisatie kunnen inzetten? De specialisten van IGG bieden u graag een passende oplossing. Neem contact op met ons team en maak een afspraak om u te laten adviseren.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners