Energieneutraal

Energieneutraal bouwen is een belangrijk onderwerp binnen de Nederlandse bouwsector. Niet alleen omdat het financiële voordelen biedt voor bouwers, projectontwikkelaars en investeerders – de Nederlandse overheid en de Europese Unie hebben bepaald dat vrijwel alle bouwprojecten vanaf 2020 energieneutraal gerealiseerd moeten worden. Hoe minder energie een gebouw of object immers verbruikt, des te lager de kosten en des te minder de belasting voor de omgeving.

De doelstelling voor energieneutraal bouwen biedt interessante kansen voor innovatie en ontwikkeling binnen de bouwsector, maar tegelijkertijd ook risico’s en uitdagingen. IGG begrijpt dat u daar zo effectief mogelijk mee om wilt kunnen gaan. Wij vertellen u dan ook graag meer over de gevolgen van energieneutraal bouwen.

Professioneel advies over energieneutraal bouwen

De Europese Richtlijn energieprestatie gebouwen stelt dat alle nieuwbouw uiterlijk vanaf 31 december 2020 bijna-energieneutraal gebouwd moet worden. Ook bij renovatietrajecten wordt steeds meer aangestuurd op energieneutrale maatregelen. Dit is niet verwonderlijk: besparing op energieverbruik maakt gebouwen en panden financieel aantrekkelijker voor exploitatie. Tegelijkertijd helpt het om huisvestingskosten terug te dringen, waardoor deze voor gebruikers betaalbaar blijven.

De keerzijde van energieneutraal bouwen ziet men in de kosten en risico’s. Het toepassen van energieneutrale maatregelen kan op korte termijn meer kosten dan conventionele maatregelen, zeker bij organisatie die nog niet veel op deze manier gewerkt hebben. Hierdoor is de kans op technische problemen in eerste instantie hoger. Ondertussen maakt de toepassing van nieuwe technieken het ook moeilijker om de kosten onder controle te houden.

Wilt u voorkomen dat uw organisatie met deze problemen te maken krijgt? Zou u graag willen overstappen naar energieneutraal bouwen en zoekt u een specialist die u daarover kan informeren? Bij IGG vindt u altijd een passend antwoord. Neem contact op met ons team en maak een afspraak. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners