Duurzame gebiedsontwikkeling

De toegenomen aandacht voor duurzaamheid is inmiddels in alle segmenten van de Nederlandse bouwsector duidelijk zichtbaar. Niet alleen nieuwbouwprojecten, GWW-projecten, renovaties en herbestemmingstrajecten leggen de nadruk op duurzaam bouwen – ook gebiedsontwikkeling volgt steeds vaker duurzame richtlijnen. De overheid speelt hierbij een grote rol; projecten die een goede balans vinden tussen mens, milieu en meerwaarde krijgen meer steun en worden in toenemende mate door regelgeving gestimuleerd.

Duurzame gebiedsontwikkeling brengt vanzelfsprekend ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Er zijn vele partijen betrokken bij het proces, ieder met eigen eisen en wensen. Wat is de beste manier om hiermee om te gaan? Hoe houdt u de financiële risico’s binnen de perken? En hoe maakt u de duurzame doelstellingen van uw project duidelijk meetbaar? De adviseurs van IGG maken u graag wegwijs in de wereld van duurzame gebiedsontwikkeling.

Een concrete kijk op duurzaamheid

Duurzame gebiedsontwikkeling biedt interessante voordelen voor alle betrokkenen. Omwonenden profiteren van meer leefbaarheid op lange termijn, terwijl zakelijke partijen verzekerd zijn van langdurige commerciële waarde. Ook gemeenten hebben baat bij duurzame gebiedsontwikkeling: het versterkt immers hun groene imago.

Om deze potentiële waarde concreet naar uw project te kunnen vertalen moet hij wel eerst worden gedefinieerd. Er zijn een aantal Nederlandse duurzaamheidslabels die hiervoor geschikt zijn, zoals BREEAM-NL. Maar alleen een definitie is niet voldoende om duurzame gebiedsontwikkeling effectief te kunnen beheersen. U moet ook bepalen welke organisatievorm en contractvorm het meest geschikt zijn om uw visie vorm te geven. Daarbij zult u ook gedurende het gehele proces moeten toezien op effectieve kostenbeheersing.

IGG kan u op al deze gebieden integraal ondersteunen. Onze bouweconomisch specialisten hebben ervaring met alle facetten van duurzame gebiedsontwikkeling en kunnen u in iedere fase van het bouw- en ontwikkelproces adviseren. Heeft u vragen over een specifiek project en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met ons team.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners