Duurzaamheid certificering

De toegenomen aandacht voor duurzaam bouwen binnen de bouwsector heeft de vraag naar methoden om duurzame doelstellingen binnen bouwprojecten te kwantificeren en te borgen vergroot. De overheid kijkt steeds kritischer naar de impact van nieuwe gebouwen, objecten en gebiedsontwikkeling op mens, omgeving en milieu, en ook de maatschappij hecht op dit gebied steeds meer waarde aan duurzaamheid.

Bent u als opdrachtgever, aannemer of controleur betrokken bij een (nieuw)bouwproject, en zoekt u een manier om de realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen te evalueren? Een duurzaamheidslabel kan u helpen om de gewenste resultaten vanaf de ontwerpfase in het project te borgen. De certificering van duurzaamheid brengt echter voor ieder project andere vragen met zich mee. IGG heeft diverse duurzaamheidsdeskundigen in huis die u hierbij kunnen assisteren.

Duidelijkheid over duurzaamheidsprestaties

De certificering van duurzaamheid legt vast in hoeverre een bouwwerk voldoet aan de moderne eisen van duurzaam bouwen. Er zijn diverse duurzaamheidslabels en -certificaten voor de Nederlandse markt ontwikkeld, ieder met een andere methodiek en rapportage. De labels zijn niet alleen geschikt voor de certificering van duurzaamheid bij nieuwbouwprojecten; ook bestaande gebouwen en objecten kunnen een duurzaamheid certificering krijgen. Binnen deze laatste categorie is meestal wel een grondige renovatie nodig voordat het gebouw voor een label of certificaat in aanmerking kan komen.

Het kan veel kosten om nieuwbouw of renovatiewerkzaamheden naderhand dusdanig aan te passen dat deze binnen de vereisten van een label vallen. Daarom is het verstandig om voor de start van het project te kiezen welk label in uw situatie ideaal is en vervolgens naar de gewenste score toe te werken. De specialisten van IGG kunnen u helpen om een passend duurzaamheidslabel te vinden. Is de beste keuze eenmaal geïdentificeerd, dan wordt middels een uitgebreide quickscan bepaald in hoeverre het project in zijn huidige vorm aan de voorwaarden van het label voldoet. Hierbij zorgen wij ook voor een overzicht van de kosten en baten per ingreep of duurzaamheidscredit – u weet dus precies welke investeringen er nodig zijn, hoe groot deze zijn en welk resultaat ze zullen hebben. Zo kunt u efficiënt bepalen welk niveau van duurzaamheid certificering voor uw bouwproject optimaal is.

Zou u zich graag uitgebreider willen laten voorlichten over duurzaamheid certificering, of wilt u een afspraak maken om uw situatie door een duurzaamheidsdeskundige te laten evalueren? Neem dan contact op met het team van IGG.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners