Duurzaam onderhoud

Wat maakt een gebouw duurzaam? De invulling van het bouwproject levert een grote bijdrage aan de duurzaamheid van het resultaat, maar het gebruik van duurzame materialen en bouwprocessen alleen is niet genoeg om een pand of object echt duurzaam te maken. Daarvoor is namelijk ook duurzaam onderhoud nodig.

Geen enkel bouwwerk is immuun tegen slijtage. Een gebouw krijgt tijdens de functionele levensduur veel te verduren – zowel van de elementen als van de gebruikers. Beide kunnen de bruikbaarheid van het pand verkleinen en de levensduur aanmerkelijk verkorten. Wilt u dus dat uw bouwproject aan de eis van duurzaamheid kan voldoen, dan zult u al in een vroeg stadium na moeten denken over het onderhoudsplan. De specialisten van IGG kunnen u hierbij assisteren.

Kies de optimale duurzame onderhoudsstrategie

Een duurzaam onderhoudsplan vereist een brede, alomvattende blik. U moet immers niet alleen kijken naar uw investeringskosten en onderhoudskosten, maar ook naar de kosten van exploitatie. Daarnaast zult u moeten evalueren of uw servicepartners en de andere betrokkenen in het bouw- en onderhoudsproces ook daadwerkelijk in staat zijn om gepland onderhoud duurzaam uit te voeren.

Het kan bijzonder lastig zijn om hierin de juiste weg te kiezen, zeker bij grotere vastgoedportefeuilles. Gelukkig heeft IGG alle kennis en expertise in huis om u te ondersteunen bij het vinden van de optimale strategie. Wij helpen u om realistische doelstellingen op gebied van duurzaamheid te formuleren en zorgen ervoor dat deze vertaald worden naar een robuust plan voor duurzaam onderhoud. Daarbij krijgt u een integraal beeld van de kosten en risico’s, evenals de kansen en mogelijkheden om deze te beheersen.

Zoekt u een effectieve manier om het vastgoed in uw portefeuille te verduurzamen, of wilt u weten hoe u voorzieningen voor duurzaam onderhoud vanaf het begin in uw bouwprojecten kunt borgen? Neem dan contact op met de specialisten van IGG. Wij werken graag met u samen om een passende oplossing voor uw situatie te vinden.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Hans Smit (RKN)

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Exploitatiekosten

Rijksuniversiteit Groningen, Zernikeborg

Groningen
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
FOM, Differ

Eindhoven
Grotius Radboud universiteit

Nijmegen
Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners