Corporatie vastgoed

Nederlandse woningcorporaties komen de laatste jaren steeds vaker voor uitdagingen te staan. De omgeving waarin zij opereren is complexer en dynamischer geworden; de Europese Unie en de landelijke politiek hebben nieuwe wet- en regelgeving geïntroduceerd die voor lastige vragen kunnen zorgen, terwijl de behoefte van de markt tegelijkertijd ook veranderd is. Daarbij is het effect van de economische crisis nog steeds duidelijk voelbaar – marges zijn kleiner geworden en kosten moeten steeds verder worden teruggedrongen. Ook moeten corporaties hun vastgoedbezit verduurzamen; een groot deel van de woningvoorraad binnen corporaties is verouderd en van slechte energetische kwaliteit. Wordt dit probleem niet aangepakt, dan zullen de woningen ook in de komende jaren een onnodig laag energielabel en onnodig hoge energielasten behouden. Dit heeft weer negatieve gevolgen voor exploitatie en verkoop.

Hoe bepaalt u in deze context de optimale strategie voor het vastgoed van uw corporatie? Waar liggen de kansen om uw maatschappelijke functie beter te vervullen en tegelijkertijd uw financiële rendement te verbeteren? De specialisten van IGG bieden u graag een antwoord op maat.

Integraal inzicht in het vastgoed van uw corporatie

Als woningcorporatie moet u uiteenlopende belangen op een goede manier kunnen balanceren. U bent onderneming en maatschappelijke instantie tegelijk – u moet winst kunnen maken om te blijven ondernemen, maar u moet ook maatschappelijke waarde ontwikkelen om relevant te blijven. Wilt u beide doelstellingen in een sterke strategie kunnen verenigen, dan is een integrale visie op het vastgoed van uw corporatie noodzakelijk.

IGG kan u deze visie bieden. Onze adviseurs hebben ruime ervaring op het gebied van corporatie vastgoed en kunnen u gericht helpen om meer grip te krijgen op uw vastgoedportefeuille. Wij analyseren de huidige vastgoedstrategie van uw corporatie, signaleren ontwikkelingskansen voor uw vastgoed en laten zien hoe u uw financiële risico’s effectief kunt beheersen. Daarbij adviseren wij u over de kosten van uw onderhoud en creëren wij meer inzicht in de kwaliteit van uw portefeuille. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het ontwikkelen van concepten, het uitvoeren van duidelijke conditiemetingen en het optimaliseren van de duurzaamheidsprestaties van uw vastgoed. Tools als het EPA-kompas bieden hierbij interessante mogelijkheden om het vastgoed van uw corporatie duurzamer en waardevoller te maken.

Heeft u behoefte aan een bouweconomisch adviseur die verder kijkt dan de cijfers? IGG begrijpt de complexiteiten van corporatie vastgoed als geen ander. Wij werken graag met u samen om het optimale rendement uit uw vastgoedportefeuille te halen. Wilt u meer weten over onze werkwijze of de mogelijkheden van onze dienstverlening? Neem dan contact op met ons team. Wij vertellen u graag meer over onze unieke aanpak.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Planvisie

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners