Bouwteam

Een bouwproces kan onoverzichtelijk verlopen. Projecten kennen verschillende complexiteitsniveau ’s en invloedsferen. Aannemers en adviseurs sluiten in verschillende stadia aan bij het proces, komen met onverwachte eisen en wensen en verdedigen hun belangen. Bij het ene project zal de invloed van de opdrachtgever gedurende het ontwerpproces voor wijzigingen zorgen en bij een ander project zal juist worden gezocht naar uitvoeringszekerheid.

Om te voorkomen dat de uitvoering onordelijk verloopt, kan het samenstellen van een bouwteam in een vroeg stadium zorgen voor duidelijkheid in de uitvoering. Een correct samengesteld bouwteam levert een prettige en respectvolle samenwerking op tussen opdrachtgever, aannemer en adviseurs.

De voordelen van een bouwteam

Wat zijn precies de voordelen van een bouwteam? Onnodige kosten, de zogeheten faalkosten, kunnen in een vroeg stadium al worden teruggebracht. Het proces kent minder vertraging door tijdige afwegingen en het afstemmen van de werkzaamheden in de uitvoeringsfase. Het is direct duidelijk waar de verantwoordelijkheid ligt van iedere betrokken partij.

De mogelijkheden en onmogelijkheden binnen een ontwerp komen eerder aan het licht, zodat het ontwerp kan worden verfijnd. Er is in een vroeg stadium overleg mogelijk over alternatieve mogelijkheden, kosten en planning. Daarnaast kan iedereen eenvoudig gebruik maken van elkaars kennis en hulp.

Vragen over een bouwteam?

Het opzetten van een bouwteam hangt af van het soort bouwproject en de doelstellingen. Daarom zijn er nog diverse andere organisatievormen: variërend tussen de traditionele bouwvorm, waarin de opdrachtgever afzonderlijk contact heeft met de betrokkenen, en Turn-Key, waarbij de opdrachtgever de vragen, wensen en eisen voor het ontwerp afbakent en de verantwoordelijkheid ligt bij de opdrachtnemer.

Bent u voor een bouwproject op zoek naar de beste organisatievorm? De experts van IGG informeren u over de verschillen tussen een bouwteam en andere organisatievormen en geven advies over welke het beste bij uw bouwproject pas. Neem daarom contact met ons op.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Aanbestedingsmanagement

The British School of Amsterdam

EA Laan van Puntenburg 100

Utrecht
Nationale Postcodeloterij

Amsterdam
Gershwin Brothers

Amsterdam
De Steltloper

Amsterdam
First

Rotterdam
123
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners