Benchmark duurzaamheid en energieverbruik

Duurzaam bouwen wordt binnen de Nederlandse bouwsector steeds vanzelfsprekender. Duurzame objecten zijn minder belastend voor milieu en omgeving en bieden daarbij een meer solide basis voor gebruik en exploitatie op lange termijn. Dit biedt voor zowel vastgoedeigenaren als –gebruikers interessante perspectieven, waarbij het natuurlijk wel belangrijk is dat beide groepen duurzaamheid en energieverbruik effectief kunnen meten.

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft daarom de Benchmark duurzaamheid en energieverbruik ontwikkeld: een interactieve tool waarmee gebruikers de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles in kaart kunnen brengen en eenvoudig kunnen vergelijken. IGG is lid van de DGBC en heeft alle kennis in huis die nodig is om u bij het uitvoeren van een benchmark duurzaamheid en energieverbruik te ondersteunen.

Beter inzicht in duurzaamheidsprestaties

De verduurzaming van vastgoed kan voor veel hoofdbrekens zorgen. Hoe kunt u van tevoren weten welke maatregelen het beste rendement zullen bieden? Hoe zorgt u ervoor dat de financiële risico’s beperkt blijven? En hoe kiest u de optimale verduurzamingsstrategie voor ieder object binnen uw vastgoedportefeuille?

De benchmark duurzaamheid en energieverbruik biedt de mogelijkheid om uw vastgoed te vergelijken met objecten en panden van soortgelijke typen. Hierdoor hoeft u zelf niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden; u ziet snel welke maatregelen voor specifieke gebouwtypen de beste resultaten bieden tegen de laagste kosten en kunt daardoor beter invulling geven aan eventuele verduurzamingstrajecten. Bovendien kunt u via de tool zelf analyses binnen uw portefeuille uitvoeren, waardoor u beter zicht krijgt op de ontwikkeling van uw strategie.

Wilt u een benchmark duurzaamheid en energieverbruik laten uitvoeren voor uw vastgoed, of heeft u vragen over duurzaam bouwen? De adviseurs van IGG staan voor u klaar. Neem contact op met ons team en maak een afspraak; wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:

 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners