Schiphol presenteert ontwerp van nieuwe terminal

John Koks
Schiphol presenteert ontwerp van nieuwe terminal

SCHIPHOL – 12 september 2017

Schiphol heeft het ontwerp gepresenteerd van de nieuwe terminal die in 2023 de deuren gaat openen. Het winnende ontwerp van het Rotterdamse KAAN Architecten is duidelijk geïnspireerd op de oorspronkelijke terminal van Schiphol Centrum die in 1967 in gebruik werd genomen.

De nieuwe terminal is een uitbreiding van de bestaande terminal en wordt aan vertrek- en aankomsthal 1 aangebouwd. Schiphol houdt hiermee vast aan het ‘één terminal concept’ dat sinds 1967 wordt gehanteerd.

“Dit ontwerp sluit aan bij het DNA van Schiphol. Dat is de belangrijkste reden waarom de jury voor dit ontwerp koos”, zegt Schiphol-topman Jos Nijhuis. Het ontwerp draagt bij aan een goede reisbeleving, een uitstekend reisproces, onze duurzame ambities en is toekomstbestendig.

Overvloedig daglicht

Volgens KAAN Architecten kenmerkt het ontwerp uit 1967 zich door overvloedig daglicht, eenvoud van de ruimte en een aanzienlijke ruimtelijkheid. “Het is bijzonder opvallend dat de materialen en de constructie zo minimaal opvallen. De herhalingen die de ruimte definiëren – de rijkolommen, de informatiepanelen, de kiosken, de gevelribben, de plafondlampen – dragen allemaal bij aan een kalmerend ritme.”

De nieuwe terminal moet jaarlijks veertien miljoen passagiers kunnen verwerken. De uitbreiding is hard nodig gezien de sterk gestegen passagiersaantallen. De laatste keer dat Schiphol de terminal permanent uitbreidde was in 1993 met de huidige vertrek- en aankomsthallen 3 en 4.

IGG

In opdracht van het Schiphol voert IGG, samen met Turner & Townsend,  het kostenmanagement uit van het total Capital Program. Hieronder vallen de A-Pier, de A-Terminal, landzijdige infrastructuur en de parkeergarages.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

John Koks

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners