LEED

LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design en is een wereldwijd erkend systeem dat wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen vast te stellen. In Nederland wordt het minder toegepast dan Breeam en GPR gebouw.

LEED is ontwikkeld door de US Green Building Council (USGBC) en sluit aan op de methodiek van de World Green Building Council. LEED kent een gebouw scores toe op de gebieden ruimtelijke ontwikkeling, waterbesparing, energiezuinigheid, materiaalkeuze, binnenmilieu en innovativiteit. Alle punten bij elkaar leiden tot een waardering van het gebouw in de volgende scores:

  • certified;
  • silver;
  • gold;
  • platinum.

Quickscan LEED

Indien u voor een project de mogelijkheden van een LEED certificering wilt onderzoeken dan kunnen de duurzaamheids-deskundigen van IGG een LEED quickscan uitvoeren. In deze quickscan worden de mogelijkheden onderzocht voor het behalen van een label bij uw project. IGG gaat hierin een stap verder dan traditionele quickscans aangezien IGG de kosten en baten van een credit mede opneemt in de quickscan.

Kosten en baten van LEED

Bij een LEED onderzoek zorgt IGG voor een kosten en baten overzicht van de suggereerde ingrepen. Met deze kosten-baten analyse kan op een gedegen wijze een goede keuze worden gemaakt voor het in te zetten credit.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om LEED in uw project toe te passen of wilt u een gedegen kosten-baten analyse van uw duurzaamheidsambities? Bij IGG vindt u altijd een antwoord op maat.


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners