Het duurzaamheidsverslag in de bouw

Duurzaamheid wordt steeds beter meetbaar – er zijn inmiddels talloze duurzaamheidslabels geïntroduceerd waarmee de milieutechnische prestaties van een gebouw kunnen worden gecertificeerd. Een centraal punt in deze certificering is het duurzaamheidsverslag: een analyse die de milieuvriendelijkheid van een gebouw in kaart brengt.

De groei van het duurzame gedachtegoed heeft ertoe geleid dat de bouwsector steeds meer op haar milieuprofiel moet letten. Het duurzaamheidsverslag is hierbij een waardevol hulpmiddel om meer controle over uw resultaten te krijgen. IGG adviseert u graag over de manieren waarop een duurzaamheidsverslag binnen uw bouwproject ingezet kan worden.

Hoe kan een duurzaamheidsverslag u helpen?

Een duurzaamheidsverslag dient feitelijk twee doelen: het laat zien op welke gebieden een gebouw goed scoort, en op welke gebieden de duurzaamheid te wensen overlaat. Dit maakt het duurzaamheidsverslag voor zowel renovatie- als bouwprojecten een interessant ijkpunt.

Wilt u een bestaand pand verduurzamen met het oog op toekomstige gebruikers, of moet u maatregelen nemen om aan veranderingen in lokale regelgeving te voldoen? Met een duurzaamheidsverslag krijgt u direct duidelijke richtlijnen voor de werkzaamheden binnen uw project. Dit voordeel – meer controle over het bouwtraject – geldt ook bij nieuwbouwprojecten, met de uitzondering dat het verslag bij nieuwbouw naadloos in de bouw van het pand geïntegreerd kan worden. Hierdoor is het vaak eenvoudiger om aan de richtlijnen van een milieukeurmerk te voldoen.

Een duurzaamheidsverslag aanvragen

Wilt u duurzaamheid een duidelijk plaats geven binnen uw bouw- of renovatieproject? In dat geval is het verstandig om een duurzaamheidsverslag aan te vragen. IGG kan u hierbij op meerdere vlakken assisteren.

Ons team heeft uitgebreide ervaring met bouweconomisch advies, en heeft dankzij onze integrale aanpak door de jaren een zeer diverse kennisbasis opgebouwd. Hierdoor kunnen wij niet alleen het financiële aspect van uw duurzaamheidsverslag controleren, maar ook helpen bij de aansturing van uw bouwproject.

Meer weten over het aanvragen van een duurzaamheidsverslag? Bij IGG vindt u altijd een antwoord op maat.


Enkele projecten met adviesdienst: Duurzaamheidsadvies

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
HAUT

Amsterdam
Sharing Tower

Amsterdam
First

Rotterdam
Renovatie Raadhuisplein 1

Leidschendam
Uitbreiding Koningin Wilhelminalaan 2

Leidschendam
12
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners