Nieuwe bestemming voor voormalige Citroëngarage in Amsterdam

Arno Vonk MRICS
Nieuwe bestemming voor voormalige Citroëngarage in Amsterdam

De twee voormalige Citroën-garages, gelegen aan het Stadionplein te Amsterdam, zullen binnenkort een nieuwe bestemming krijgen. De gebouwen zullen worden getransformeerd naar een multifunctioneel kantoor, retail en hospitality gebouw. De start van de verbouwing is medio 2016 gepland en de oplevering een jaar later.

De markante Citroën-gebouwen zijn beide ontworpen door de architect van het Olympisch Stadion, Jan Wils. Het zuidelijke gebouw (Stadionplein 24-26) dat in 1930 als eerste werd opgeleverd heeft een oppervlakte van ruim 6.200 m² en werd deels als kantoor en deels als garage in gebruik genomen. Het noordelijke gebouw (Stadionplein 20-22) werd in 1962 opgeleverd en heeft een oppervlakte van ruim 14.700 m². Dit gebouw is rijksmonument en functioneerde na oplevering als garage, waarna het zuidelijke en tevens eerste gebouwde pand hierna volledig in gebruik genomen werd als kantoor- en verkoopruimte. Bovenop dit tweede pand kwam een restaurant met uitzicht over het gehele plein.

IGG aan de slag voor Peak en Bouwinvest

In opdracht van Peak Development en Bouwinvest Development B.V. verzorgt IGG in de VO-fase per gebouw een bouwkostenraming.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners