IGG betrokken bij Twenty4Amsterdam

Arno Vonk MRICS
IGG betrokken bij Twenty4Amsterdam

Twenty4Amsterdam heeft de tender gewonnen voor de herbestemming van Toren Overhoeks in Amsterdam-Noord. De ontwikkelcombinatie van ID&T, Club Air en Lingotto wil er met name een observatiepunt en een nieuwe culturele hotspot van maken.

Vrijdag 5 oktober maakten wethouder Maarten van Poelgeest en stadsdeelvoorzitter Rob Post bekend dat Twenty4Amsterdam de winnaar is van de tender die de gemeente Amsterdam heeft uitgeschreven voor een nieuwe bestemming van Toren Overhoeks.

Levendigheid door een mix van functies
Wethouder Maarten van Poelgeest: “Ik denk dat Twenty4Amsterdam straks dé nieuwe hotspot van Amsterdam zal zijn. Niet alleen omdat het terras natuurlijk het mooiste uitzicht van Amsterdam heeft, maar ook door de spannende mix van een hotel met muziekstudio’s en een club met een expositieruimte.”
Stadsdeelvoorzitter Rob Post is ook blij met Twenty4Amsterdam als winnaar van de vijf inschrijvers. Rob Post: “Deze nieuwe bestemming voor de toren zorgt naast EYE en de Tolhuistuin voor nog meer reuring aan het IJ. De nieuwe toren Overhoeks wordt een plek voor ontspanning en ontmoeting en voegt echt iets toe aan dit deel van het centrum. Het is een geweldige verrijking voor Noord en de rest van Amsterdam en het bewijs voor de levendige stadswijk Overhoeks. En ook voor de toerist is de toren een absolute must. Vanuit het iconisch observatiepunt in de kroon van de toren beleef je de dynamiek van het IJ en ligt het historisch Amsterdam aan je voeten.”

De jury onder voorzitterschap van prof.ir. Karin Laglas is van mening dat met dit plan Amsterdam Noord een bijzonder gebouw behoudt met een nieuwe en frisse uitstraling, met een grote diversiteit aan programma’s en een eigentijds en sprekend thema dat naadloos past in de onstuimige ontwikkeling van Noord.

IGG is betrokken bij het winnende ontwerpteam als kostendeskundige.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners