Hoogste punt First Rotterdam

Marc Onderwater
Hoogste punt First Rotterdam

De nieuwe landmark in de Skyline van Rotterdam, FIRST Rotterdam, heeft het hoogste punt bereikt. Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal markeert FIRST de nieuwe entree naar de binnenstad.

De bouw van FIRST Rotterdam omvat de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint in Rotterdam Central district. Het project is een ontwikkeling van Maarsen groep en MAB Development (Rabo vastgoed), het ontwerp is van de Architecten CIE en de bouw is in handen van Boele & van Eesteren en Wessels Zeist.

De toren omvat 40.000 m² aan kantoorruimte, circa 400 m² horeca en 185 parkeerplaatsen. Daarnaast krijgt het openbaar gebied in de directe omgeving een kwaliteitsimpuls, waardoor dit deel van de stad aansluit op de kwaliteit van het nieuwe Rotterdam Centraal Station. Het gebouw wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

hoogste punt 1 hoogste punt 2

Duurzaamheid

FIRST Rotterdam zal één van de duurzaamste kantoorgebouwen in Nederland worden. Inmiddels is het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat Excellent toegekend.

Rol IGG

IGG is vanaf het Voorlopig Ontwerp als bouwkostenmanager bij het project FIRST betrokken geweest en heeft eveneens zorg gedragen voor enkele BREEAM-credits en het volledige aanbestedingstraject. Momenteel verzorgen wij het contractmanagement tijdens de uitvoering.

Bekijk hier meer van het project

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners