Cost engineering

Investeringskosten kunnen bij bouwprojecten snel toenemen. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te wijzen – de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van een project kan bijvoorbeeld onverwachte kosten met zich meebrengen, en ook het latere beheer en onderhoud speelt een rol. Om uw budget volledig onder controle te krijgen is het belangrijk dat u zoveel mogelijk inzicht krijgt in het totale kostenspectrum. Cost engineering is op dit gebied een uitstekende oplossing.

Bij cost engineering wordt niet alleen gekeken naar de gevolgkosten die door de scope en planning van een bouwproject worden gecreëerd, maar ook naar de economische risico’s waar het project mee te maken kan krijgen. Deze hoge resolutie maakt cost engineering het ideale hulpmiddel om bouwprojecten effectief en efficiënt te beheersen.

Een moderne kijk op cost engineering

De term cost engineering doet vermoeden dat het vakgebied voornamelijk gebaseerd is op getallen. De praktijk laat echter een ander beeld zien: cost engineering heeft betrekking op alle onderdelen en fasen van een bouwproject, en vereist ervaring met een breed scala aan disciplines. Rekenwerk biedt hierin slechts een deel van het antwoord – moderne bouwprojecten worden steeds complexer, en zijn dan ook beter gebaat bij een aanpak die rekening houdt met alle mogelijke details.

Deze integrale vorm van cost engineering is het handelsmerk van IGG. Onze adviseurs combineren jarenlange bouweconomische ervaring met uitgebreide kennis van projectmanagement, ontwerpprocessen en planningsmethoden om tijdens het gehele traject de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Integrale cost engineering voor ieder project

Bevindt u zich in de oriënterende fase van een bouwproject? Hoe eerder u besluit om cost engineering toe te passen, des te eenvoudiger het wordt om uw bouwkosten effectief te beheersen. Onze integrale aanpak voor cost engineering geeft daarbij niet alleen een duidelijk beeld van alle economische facetten van uw project, maar biedt ook praktische perspectieven om kwaliteit, kosten en tijd optimaal te balanceren. Bovendien is IGG een onafhankelijk adviesbureau – u kunt dus altijd vertrouwen op een betrokken samenwerking.

Heeft u vragen over cost engineering, of wilt u een afspraak maken met een van onze specialisten? In dat geval kunt u altijd contact opnemen met IGG.


Enkele projecten met adviesdienst: Bouwkostenmanagement

The British School of Amsterdam

De Nederlandsche Bank

Amsterdam
B-Proud

Den Haag
Kruisvaartkade

Utrecht
Gemeentehuis Moerdijk

Moerdijk
Jamie Deli Schiphol lounge 3

Schiphol
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners