Cie maakt Rhijnspoorgebouw

Arno Vonk MRICS
Cie maakt Rhijnspoorgebouw

De HvA heeft bekend gemaakt dat de combinatie de Architekten Cie. en Powerhouse Company in samenwerking met Marc Koehler architects het nieuw te bouwen Rhijnspoorgebouw op de Amstelcampus gaat ontwerpen. De bouw van het Rhijnspoorgebouw start in 2014; het gebouw wordt in gebruik genomen door onder meer de opleidingen van het Domein Techniek van de hogeschool.

Op de kop van de Wibautstraat bouwt de HvA de Amstelcampus; de hoofdlocatie van de Hogeschool van Amsterdam. Met het Rhijnspoorgebouw wordt de laatste fase van de Amstelcampus ingeluid. Op dit moment zijn vier van de zeven onderwijsgebouwen van de campus al in gebruik genomen en volgt het vijfde in het komende jaar. Het nieuwe gebouw, met een bruto vloeroppervlak van 20.000 m2, komt op het nog braakliggende terrein naast het Theo Thijssenhuis, aan het Rhijnspoorplein West. Het nieuwe gebouw zal onder meer onderdak bieden aan zo’n 6000 studenten van de techniekopleidingen van de HvA.

In de selectiecommissie zaten, naast afgevaardigden vanuit het HvA-management en de gemeente Amsterdam, ook de opleidingsmanager van de opleiding Bouwkunde en twee studenten van het Domein Techniek. De commissie heeft gekozen voor de combinatie de Architekten Cie. / Powerhouse Company omdat hun schetsontwerp het beste aansluit op de stedenbouwkundige context van de omgeving en de bestaande gebouwen van de Amstelcampus. Daarnaast vond de commissie dat het schetsontwerp van de gekozen architecten de meest aansprekende uitwerking op het in- en exterieur heeft, het beste aansluit bij de onderwijsvisie van de HvA en vanwege de hoge kwaliteit van de onderwijsruimten.

 

IGG heeft in opdracht van de HvA de plannen van de architecten beoordeeld op bouwkosten.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners