Aanneemovereenkomst A’DAM toren getekend

Arno Vonk MRICS
Aanneemovereenkomst A’DAM toren getekend

15 juli is de definitieve aanneemovereenkomst tussen ontwikkelcombinatie A’DAM en  JP van Eesteren getekend voor de realisatie van A’DAM. Er zal direct worden gestart met de sloopwerkzaamheden.

Het voormalige Shell hoofdkantoor op Amsterdam Noord, ook bekend als Toren Overhoeks, wordt getransformeerd van een monofunctioneel kantoor tot een verticale stad. Na 40 jaar van afzondering wil A’DAM de toren openstellen en het grote publiek laten genieten van deze unieke plek in Amsterdam. In de nieuwe kroon van de toren komt Amsterdam Lookout, een iconisch observatieplatform, een attractie die tot nu toe ontbreekt in de stad. ’s Avonds kun je hier drinken en dansen in Heaven. Op de 19e verdieping komt een ronddraaiend Panorama restaurant en op de 16e een dubbelhoge ruimte voor exposities, congressen of product lanceringen. Ook kan je hier trouwen tegen het mooiste decor van de stad. Verder biedt A’DAM plaats aan een hotel met 120 kamers, een fitness en bruisende Living lobby die 24 uur per dag open is. In een nieuwe ondergrondse ruimte komen een club en ruimte voor exposities of bijeenkomsten.

A’DAM is een ontwikkeling van Sander Groet (links op de foto) van Club AIR, Duncan Stutterheim van ID&T en Hans Brouwer van Massive Music en Lingotto. IGG heeft tijdens het ontwerpproces het kostenmanagement gedaan en geadviseerd over de te volgen strategie tijdens de aanbesteding.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners