Bouweconomie

Projecten in de bouwsector kunnen lastige vragen oproepen. Hoe haalbaar is de ontwikkeling die u voor ogen heeft? Welke verborgen kosten brengt het project met zich mee, en in welke fase zouden deze kunnen ontstaan? Hoe lang duurt het voordat uw investering zich heeft terugverdiend? Stuk voor stuk belangrijke overwegingen, die idealiter zo vroeg mogelijk beantwoord moeten worden. Dat is echter niet altijd eenvoudig – bouweconomie is op dit gebied dan ook een waardevol hulpmiddel.

Bouweconomie houdt zich bezig met alle economische aspecten van bouwprojecten – van planning, ontwerp en uitvoering tot de uiteindelijke exploitatie van het resultaat. Hoe beter uw inzicht in de bouweconomie van uw project, des te beter u deze zal kunnen beheersen. Het team van IGG kan u hierbij helpen.

Inzicht in bouweconomie

Bouweconomie is een divers werkgebied met een grote verscheidenheid aan specialisaties. Ieder project in de bouwsector verenigt een aantal van deze specifieke disciplines – van nieuwbouw tot restauratie, bouweconomie is overal relevant. Een uitsluitend rekenkundige aanpak biedt hierbij zelden de gewenste uitkomst; bouwkostenbeheersing is niet alleen een kwestie van kennis, maar ook van finesse en inlevingsvermogen.

IGG hanteert daarom een integrale visie op bouweconomie. Onze adviseurs kijken verder dan getallen, en zoeken altijd naar de onderliggende essentie. Of het nu gaat om de selectie van aannemers of de keuze van bouwmaterialen – IGG biedt een gedetailleerd inzicht in alle kosten, met praktische oplossingen voor mogelijke risico’s en kostenoverschrijdingen.

Bouweconomie in de praktijk

Op gebied van bouweconomie is ieder project verschillend. Het adviesteam van IGG heeft ervaring met projecten op ieder niveau, van grootschalige internationale bouwprojecten tot kleinschalige gemeentelijke gebiedsontwikkeling. Deze brede achtergrond als onafhankelijk bouwadviesbureau geeft ons de unieke mogelijkheid om op iedere schaal over bouweconomie te adviseren. Uw wensen, eisen en doelstellingen komen voor ons daarbij altijd op de eerste plaats – betrokkenheid is het centrale kenmerk van onze dienstverlening.

Wilt u meer weten over bouweconomie, of heeft u specifieke vragen over een bouwproject? Neem contact op met IGG, en ontdek hoe onze expertise u van dienst kan zijn.

 

Het laatste nieuws uit de bouwsector - week 30/31 2015
De onschuldige tijd van komkommernieuws is haast niet meer. Ook deze zomer staan de ontwikkelingen binnen de bouwwereld niet stil. De headlines van deze week: Turks bouwbedrijf aast op Ballast Nedam, de invloed van de modulaire bouw en in juni van dit jaar zijn de prijzen van koopwoningen gestegen ten opzichte van een jaar eerder....

Lees verder
 

Het laatste nieuws uit de bouwsector - week 29 2015
De kogel is door de kerk: Den Haag krijgt een nieuw cultuurcomplex, het Spuikwartier. De bouwbedrijven Boele & van Eesteren en Visser & Smit gaan ermee aan de slag. Naast dit nieuws ook meer over het dreigende tekort aan nieuwbouwwoningen en de rol van gemeenten als projectontwikkelaars. Onze selectie voor week 29 Lees meer over...

Lees verder
 

Hoogste punt First Rotterdam
De nieuwe landmark in de Skyline van Rotterdam, FIRST Rotterdam, heeft het hoogste punt bereikt. Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal markeert FIRST de nieuwe entree naar de binnenstad. De bouw van FIRST Rotterdam omvat de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint in Rotterdam Central district. Het project is een ontwikkeling van Maarsen...

Lees verder
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners