Ontwerpoptimalisatie

In bepaalde gevallen belandt een ontwerptraject op een tweede spoor doordat de plannen niet (meer) overeenkomen met de financiële mogelijkheden. Dit kan gebeuren door verkeerde eerste analyses waardoor aan de start van het project al verkeerde doelstellingen zijn geformuleerd of door extra benodigde bezuinigingen tijdens het proces.

IGG heeft binnen het team uitgebreide kennis om het plan weer binnen de financiele kaders op het juiste spoor te krijgen. Rigoureus hakken in het ontwerp is hierin niet onze aanpak; wij maken een integrale analyse van de wensen en doelstellingen van het oorspronkelijke plan, en de kwaliteit die de architect aan het plan heeft meegegeven en zullen waar het financieel mogelijk is de belangrijkste esthetische kenmerken in stand houden. Het resultaat is een weloverwogen pakket van ontwerpoptimalisaties.

Quickscan ontwerpoptimalisatie

Een quickscan ontwerpoptimalisatie brengt de optimalisatiemogelijkheden in beeld. Dit resulteert in een overzicht van mogelijkheden tot optimalisatie; per optimalisatie brengt IGG de consequenties in beeld m.b.t. het financiële voordeel, esthetische consequenties en programmatische consequenties. Met dit overzicht kan een weloverwogen keuze worden gemaakt waarop in de optimalisatie kan worden gestuurd om uiteindelijk tot een optimale kosten-kwaliteit te komen.

Ontwerpoptimalisatie model

Met een verdere ontwerpoptimalisatie zorgt IGG voor het volledig inzichtelijk maken van de ontwerp mogelijkheden. IGG heeft hiervoor een ontwerpoptimalisatiemodel ontwikkeld waarmee goed gestuurd kan worden op kosten, kwaliteit en programma. Tijdens ontwerpteamoverleggen kunnen beslissingen ‘live’ inzichtelijk worden gemaakt zodat een goede en snelle sturing mogelijk is.

Wilt u meer weten over ontwerpoptimalisatie, of heeft u specifieke vragen over een bouwproject? Neem contact op met IGG, en ontdek hoe onze expertise u van dienst kan zijn.


Enkele projecten met adviesdienst: Ontwerpoptimalisatie

Spuiforum Den Haag

Den Haag
Museumpark parkeergarage

Golfclubhuis Schiphol

Schiphol
Tramtunnel

Den Haag
1
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners