IGG kostenmanager van een indrukwekkend sluitstuk van het Oosterdokseiland

Marc Onderwater
IGG kostenmanager van een indrukwekkend sluitstuk van het Oosterdokseiland

De ontwikkeling van Oosterdokseiland in Amsterdam, met 225.000 m² een van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa, gaat de slotfase in. Gemeente Amsterdam heeft gebiedsontwikkelaar BPD het startsein gegeven om de laatste twee kavels van het eiland te realiseren. Deze zijn als ‘social hub’ specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het gebied omvat in totaal 72.500 m² waarin publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com worden gehuisvest. Het gebied wordt naar verwachting eind 2020 in gebruik genomen. De kop van Oosterdokseiland in Amsterdam wordt een levendige omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren. Dankzij de social hub wordt het een inspirerende ontmoetingsplaats voor zowel zakelijke als informele contacten.

IGG verzorgt namens BPD Ontwikkeling het bouwkostenmanagement en adviseert over de haalbaarheid en de vastgoedexploitatie.

Inspirerende mix van wonen, werken en recreëren

De ontwikkeling van Oosterdokseiland startte ruim vijftien jaar geleden. Door vasthoudendheid en een sterk geloof in de plek, kon ondanks een vertraging in de crisisjaren nu worden gestart met de laatste twee kavels. Oosterdokseiland vormt een inspirerende mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren vestigden onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich in het gebied. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het eiland aantrekkelijk voor een breed publiek.

Artist impression: vogelvlucht Oosterdokseiland. Credits UN Studio/Ben van Berkel.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Mail
 

Marc Onderwater

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners