Haalbaarheidsanalyse

Bouwprojecten vereisen omvangrijke investeringen – ontwerp, planning, uitvoering en beheer kunnen zelfs bij kleinschalige projecten hoge kosten met zich meebrengen. Kostenoverschrijdingen kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de financiële positie van partijen die bij de bouw betrokken zijn. Nieuwbouw-, restauratie- en gebiedsontwikkelingsprojecten moeten daarom altijd vooraf getoetst worden met een haalbaarheidsanalyse.

Vanwege de belangrijke rol die de haalbaarheidsanalyse speelt in de besluitvorming rond projecten is een nauwkeurige, professionele aanpak hierbij van vitaal belang. De jarenlange ervaring van IGG heeft onze adviseurs de kennis en expertise gebracht die hiervoor nodig is, en stelt ons in staat om voor ieder bouwproject een sluitende haalbaarheidsanalyse uit te voeren.

Waarom is een haalbaarheidsanalyse belangrijk?

Ieder bouwproject is een unieke samenstelling van ambities, doelstellingen, kosten en opbrengsten – hoe beter deze factoren in balans kunnen worden gebracht, des te beter het resultaat. Tijdens een haalbaarheidsanalyse komen al deze facetten in een vroeg stadium van het project aan bod, waardoor duidelijk wordt of de gestelde doelen binnen de grenzen van het project behaald kunnen worden. Een gebouw is immers meer dan een rekensom – niet alleen de kosten spelen een rol, maar ook de behoeften van de gebruikers.

De waarde van een haalbaarheidsanalyse is groot, juist omdat deze zich niet beperkt tot het beantwoorden van bouweconomische vraagstukken – een haalbaarheidsanalyse biedt immers ook onmisbare feedback op de technische specificaties, ontwerpcriteria en kwaliteiten van het project.

Een haalbaarheidsanalyse aanvragen

Wilt u de haalbaarheid van een gepland bouwproject meten, en zoekt u een onafhankelijke adviseur die de haalbaarheidsanalyse voor u kan uitvoeren? Dan bent u bij IGG aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in integrale haalbaarheidsanalyse, en helpen u graag om de optimale aanpak voor uw project te bepalen. Betrokkenheid, professionaliteit en aandacht voor uw wensen en doelen zijn hierbij de belangrijkste kenmerken van onze dienstverlening.

Heeft u vragen over onze werkwijze, of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden van een haalbaarheidsanalyse te verkennen? Neem dan telefonisch of via de website contact op met IGG. Ons team staat klaar om uw project te ondersteunen.

 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners