Aanbestedingsadvies

Voor bouw- en ontwikkelingsprojecten zijn diverse adviserende en uitvoerende partijen nodig. De wijze waarop de juiste partijen dienen te worden geselecteerd is afhankelijk van het proces, planning en specifieke wensen van de opdrachtgever. Elk project vraagt om een specifieke aanbestedings- en selectiestrategie.

Om dit proces soepel en effectief te laten verlopen is dan ook een heldere visie op het aanbesteden van bouwprojecten vereist. De adviseurs van IGG zijn hierin gespecialiseerd – ons team heeft alle kennis in huis om uw organisatie over aanbestedingen te adviseren, en begeleiden u feilloos naar het beste resultaat.

Een heldere aanbestedingsstrategie

Een succesvolle aanbesteding begint al in de initatiatieffase en hangt nauw samen met de helderheid van de belangen, doelen en planning die hiervoor gedefinieerd worden. Deze afwegingen zijn voor ieder project uniek – het kiezen van de juiste strategie is daarom bij aanbesteden altijd maatwerk.

IGG heeft jarenlange ervaring met het aanbesteden van complexe projecten, en biedt een onafhankelijk, professioneel kader om de ideale aanbestedingsstrategie voor uw situatie te formuleren. Onze specialisten werken met u samen en identificeren aan de hand van uw wensen de optimale aanbestedingsstrategie en selectieprocedure. Daarnaast wordt u bij het aanbesteden ook begeleid in het contact met de inschrijvers en de uiteindelijke beoordeling. Zo weet u zeker dat de uitgangspunten van het project tijdens het gehele aanbestedingstraject gewaarborgd blijven.

Succesvol aanbesteden met IGG

Een succesvolle aanbesteding begint altijd met een goede aanbestedingsstrategie, of het nu gaat om een adviseurs- of aannemersselectie. In deze strategie dienen de volgende vragen te worden beantwoord: Welke eisen moeten er aan uw aanbesteding gesteld worden? Welke selectiemethodieken gebruikt u in welke fase? Hoe gaat u tijdens het aanbesteden van een opdracht om met verschillen tussen inschrijvingen, en hoe voorkomt u verrassingen?

De adviseurs van IGG hanteren bij het opstellen van de strategie altijd een vast stappenplan die de basis vormt van een succesvolle aanbesteding:

  1. Projectanalyse;
  2. Keuze contractvorm;
  3. Keuze aanbestedingsvorm;
  4. Bepalen van de te hanteren criteria;
  5. Opstellen leidraden en planning;
  6. Aanbestedingsproces.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening rond aanbesteden, of heeft u specifieke vragen over onze werkwijze? Kijk rond op onze website, of neem contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw aanbesteding.


Enkele projecten met adviesdienst: Aanbestedingsadvies

B-Proud

Den Haag
Gemeentehuis Moerdijk

Moerdijk
Toren van Oud

Den Haag
Jamie Deli Schiphol lounge 3

Schiphol
EA Laan van Puntenburg 100

Utrecht
The Hour Glass

Amsterdam
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners